Certified Authenticity
Secure Payments
Safe Packaging
Worldwide Shipments
Search
Close this search box.
FOLLOW US:
Certified Authenticity · Secure Payments​
Safe Packaging · Worldwide Shipments​
Search
Close this search box.
FOLLOW US:
L'estudi de l'artista
OMNIA MEA MECUM PORTO
L'espai de treball
Previous slide
Next slide

OMNIA MEA MECUM PORTO

Vaig tenir molts tallers al llarg de la meva vida on guardar ceres, argiles, fustes, pigments, raspalls, olis, teles, fresadores, polidors i eines per acabats.
Tanmateix, després de molts anys de pràctica amb materials, formes i superfícies, els meus llocs de treball han estat aquells on es manifestaven les meves mans i la meva ment.
Les meves mans i la ment són el que porto amb mi, un potencial que es manifesta allà on pot: a la pedrera, a la fusteria, a la foneria, a la impressora i a la terra que modelo en excavar en ella, amb la matèria mal·leable entren les mans, a tots els llocs, en plena natura o arquitectura.
Els tallers que inevitablement es varen alternar al llarg de la meva vida han estat ports de pas. Els ports no es queden, ni els vaixells, sinó només les rutes i connexions que han generat.

Quan tenia catorze anys, un dia, a la classe de llengua llatina vàrem llegir la Paradoxa Stoicorum de Ciceró i en ella la història del filòsof grec Bias of Priene a qui pregunten per què no portava res amb ell en fugir de la destrucció de la seva ciutat natal, i ell va respondre: “omnia mea mecum porto” (porto totes les meves coses amb mi). Una revelació que ha marcat la meva vida!

Quan vaig començar a treballar en la dimensió digital el 1993, vaig descobrir com anar més enllà de la meva experiència analògica i des del 2000, amb la xarxa, només necessitava un terminal -ordinador- connectat a Internet per accedir a les meves obres, que des de la seva dimensió analògica, havien esdevingut digitals per tal de poder continuar treballant-hi: des de la mà, allò que és concret, fins a la ment, allò que és virtual.

Amb els tallers analògics que havia tingut, va passar, una mica, el mateix. De fet, sempre havien estat eteris, convertint-se en quelcom concret a tot arreu, segons el temps i la necessitat, on les meves mans i la meva ment volien manifestar-se i descobrir.
La forma i la imatge estan al servei d’un procés cognitiu i evolutiu, el taller és la persona.

Guido Dettoni della Grazia / 2020

 

 

The administrative management of this e-commerce site is held by NESHER EDITIONS SL

From 2024, the COOPERATIVA SANTA MARIA DELLE ROSE di Assisi is the beneficiary of the net revenues of this e-commerce due to the “Social Aid Policy” officially adopted.

COOPERATIVA SANTA MARIA DELLE ROSE
Via Santa Maria delle Rose 10, Assisi (Italy)
Registered with the Registry of Companies of Perugia on December 7,  2012 , with protocol no. 42.205.